Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΓΩΝΙΑ –Νασιόπουλος Απόστολος

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Κοπή Βασιλόπιτας 2015 στο Λύκειο Καρπερού 
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γυμνασίου και Λυκείου Καρπερού ο Μητροπολίτης
Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Διευθυντών, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , επισκέφτηκε το σχολείο προκειμένου να παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των σχολείων.
Μετά τον σύντομο χαιρετισμό από τον Δ/ντή του Γυμνασίου  κ. Τζιούφα Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα Στάθη Σοφία, ο Δ/ντής του Λυκείου κ. Νασιόπουλος Απόστολος  στον λόγο υποδοχής στον Σεβασμιότατο είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
«Σεβασμιότατε απευθύνομαι σε σας γιατί μας κάνατε την τιμή  να επισκεφτείτε τα σχολεία μας και το χωριό μας για πρώτη φορά. Με την ενθρόνισή σας, στο νομό των Γρεβενών ζούμε και βιώνουμε μια μεγάλη τιμή, μια βαθειά συγκίνηση και χαρά. Ο ενθρονιστήριος λόγος σας μαρτύρησε την Θεολογική σας Μόρφωση, την Πνευματικότητά σας, αλλά περισσότερο την γεμάτη πατρική αγάπη καρδιά σας. Ο λόγος σας και η εκδήλωση της αγάπης σας μας έκαναν να ανοίξουμε τις καρδιές μας για να ενθρονιστείτε μέσα μας και όχι απλά στους μαρμάρινους και ξυλόγλυπτους λαμπρούς Αρχιερατικούς θρόνους των ναών της Μητροπόλεώς μας. Εσείς απλώσατε τα χέρια σας ,Σεβασμιότατε και εμείς σας δίδουμε τις καρδιές μας.
Απευθύνομαι σ’ Εσένα Σεβασμιότατε, εκπροσωπώντας τα δύο σχολεία και όλους αυτούς που βρίσκονται σήμερα εδω, χρησιμοποιώντας εσκεμμένα ενικό, για δύο συγκεκριμένους λόγους: Πρώτον, διότι ο ενικός είναι η γλώσσα της προσευχής και, δεύτερον, διότι είναι ο αγαπητικός τρόπος με τον οποίον απευθύνεται ο καθένας μας στον Πατέρα του.
Σας καλωσορίζουμε εγκάρδια Σεβασμιότατε,  κατασπαζόμενοι τη δεξιά σας και εξαιτούμεθα  την ευλογίαν σας.
Ως προεπισκόπηση όλων των ανωτέρω, παρακαλώ την Σεβασμιότητά σας, να αποδεχθεί εκ μέρους μας ένα μικρό δείγμα ειλικρινούς σεβασμού και καρδιακής αφοσίωσης των Παιδιών προς τον Πατέρα».
 Έπειτα οι Δ/ντές  των σχολείων προσέφεραν στον Σεβασμιότατο  μια χρυσοκέντητη Εικόνα και ένα καλάθι με προϊόντα (γλυκά, τραχανάδες, ποτά, όσπρια) από τον συνεταιρισμό γυναικών  Καρπερού.
Ο Σεβασμιότατος  κ.κ. Δαβίδ εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή, απευθύνθηκε στους μαθητές και στον κόσμο που είχε γεμίσει το γυμναστήριο των σχολείων, τους έδωσε την ευχή του  και αναφέρθηκε στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία μας .
Μετά την τελετή της κοπής της πίτας αφού τη μοίρασε στους μαθητές, τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και καλή πρόοδο. Οι μαθητές του σχολείου ανταπέδωσαν τις ευχές χορεύοντας  παραδοσιακούς  χορούς. Στο τέλος πλαισιώθηκαν και από τον χορευτικό σύλλογο Γυναικών Καρπερού, που με τις παραδοσιακές στολές έδωσαν την δική τους πινελιά στην όλη εκδήλωση.
Μπουφές με πλούσια εδέσματα φτιαγμένα από τις γυναίκες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αλλά και από γυναίκες όλης της δημοτικής ενότητας Χασίων, έντυσαν γαστρονομικά την εκδήλωση και δεν άφησαν κανένα παραπονούμενο.
Η παρουσία του Σεβασμιότατου στο σχολείο μας , ασυνήθιστη για μας , ήταν πολύ ανθρώπινη και ζεστή.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
Κοπή βασιλόπιτας Γυμνάσιο-Λύκειο Καρπερού 2015 Α ΜΕΡΟΣ (link is external)
Κοπή βασιλόπιτας Γυμνάσιο-Λύκειο Καρπερού 2015 Β ΜΕΡΟΣ (link is external)
Κοπή βασιλόπιτας Γυμνάσιο-Λύκειο Καρπερού 2015 Γ ΜΕΡΟΣ (link is external)
Κοπή βασιλόπιτας Γυμνάσιο-Λύκειο Καρπερού 2015 Δ ΜΕΡΟΣ (link is external)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου